Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Vierimaa Juho ja Hilman perikunta (Ylivieska)

Toiminta / elinvuodet:1888-
Historia:Juho Vierimaa (1888 - 1952) syntyi Koivistolla lähellä Viipuria Joonas ja Amanda Vierimaan perheeseen. Joonas oli kotoisin Ylivieskasta ja Amanda (os. Kääriälä) Alavieskan Käännänkylältä. Heidät vihittiin avioliittoon Koivistolla 4.4.1886. Koivistolta palattiin takaisin syntysijoille Ylivieskaan. Amanda kuoli Ylivieskassa 1906 ja Joonas 1925. Heidät on haudattu Ylivieskan kirkon hautausmaalle. Juho Vierimaa työskenteli puuseppänä koko ikänsä. Hän oli myös yksi Ylivieskan sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen perustajajäsenistä ja tuli valituksi heti kansalaissodan jälkeen Ylivieskan ensimmäiseen kunnanvaltuustoon 1919. Valtuutettuna hän jatkoi useita kausia nauttien arvostusta yli puoluerajojen. Työväenyhdistyksen ohella Juho Vierimaa oli Kalajokilaakson Osuusliikkeen perustajajäsen. Hilma Vierimaa (1884 - 1968) os. Kivioja, hoiti perheen pienviljelystilaa ja lapsia, joita syntyi kaikkiaan kahdeksan. Ensimmäinen lapsi kuoli alle vuoden ikäisenä ja seuraavaksi syntyneistä kaksosista toinen heti synnyttyään ja toinenkin vain muutaman päivän ikäisenä. Arkisto sisältää Juho ja Hilma Vierimaan pojan Yrjön ja hänen puolisonsa Eevi Sofian, Juhon ja Hilman pojan Laurin ja hänen puolisonsa Annin ja heidän tyttärensä Paulan, Juho Vierimaan Uuno-veljen sekä Juho vierimaan Heino-veljen pojan Heino Armaan asiakirjoja.
Muut:Aineistoa on luovuttanut Aili Vierimaa 3.8.1986, Yrjö Vierimaa 12.6.1991, Pirkko Vierimaa 24.8.2001 sekä Tapani Vierimaa.
Rajavuodet:1918 - 1987
Tietosisältö:Arkisto sisältää sukukirjan, leikekirjoja, valokuvia, almanakkoja, adresseja, kirjeenvaihtoa sekä henkilökohtaisia asiakirjoja.
Määrä:0,746 hm
Käyttörajoitukset:

Arkistoyksiköt