Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Taanila Eino (Ylivieska)

Toiminta / elinvuodet:1905 - 1990
Historia:Eino Taanila kävi Elisenvaaran Maanviljelyskoulun ja työskenteli ensin Viipurin maalaiskunnassa sijaitsevan Yliveden kartanon, sitten Hiitolassa sijaitsevan Pukiniemen kartanon tilanhoitajana talvisotaan asti. Sodan jälkeen 1960-luvulle saakka hän viljeli Ylivieskan kirkonkylässä olevaa Lukkarilan tilaa ja toimi sen jälkeen Kalajokilaakson kirjapainon toimitusjohtajana. Oman toimensa ohella hän toimi monissa luottamustehtävissä Ylivieskan kirkonkylän kansakoulun, Yhteiskoulun, Ylivieskan Osuuskaupan sekä Ylivieskan Osuuspankin johtokunnissa sekä kunnallisissa luottamustoimissa. Hän oli aloittamassa Ylivieskan kotiseutumuseon toimintaa.
Muut:Ylivieskan Kotiseutuyhdistys ry on kerännyt aineiston, ja luovuttanut sen kotiseutuarkistoon vuonna 1985. Lisäyksiä arkistoon on luovuttanut Matti Taanila 13.2.2013.
Rajavuodet:1907 - 1980-luku
Tietosisältö:Arkisto sisältää Eino Taanilan, hänen isänsä Kusti Taanilan, veljensä Kyösti Taanilan, lastensa, tätinsä Tyyne Taanilan sekä serkun pojan Toivo Taanilan asiakirjoja. Aineistossa on sukututkimuksia, almanakkoja, koulumuistiinpanoja, onnittelu-, kiitos- ja kutsukortteja, puheita, valtion yleisostokortteja, valokuvia, kuitteja, 23. autokomppanian toimintakertomus jatkosodan ajalta, Pappilan torpan kontrahti sekä erilaisia painotuotteita.
Määrä:0,10 hm
Käyttörajoitukset:

Arkistoyksiköt