Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Rukan Latu ry. (Kuusamo)

Toiminta / elinvuodet:1959-
Historia:Rukan Ladun perustava kokous pidettiin 15.4.1959. Läsnä oli muun muassa professori "Tahko" Pihkala. Ilmoitus yhdistysrekisteriin on lähetetty 25.4.1959. Oikeusministeriö on hyväksynyt yhdistyksen merkittäväksi yhdistysrekisteriin 30.11.1959. Suomen Latu r.y. kirjeellään 25.4.1959 on lausunut Rukan Ladun tervetulleeksi Suomen Ladun jäsenyhdistykseksi. Tehtävänsä mukaisesti Rukan Latu on järjestänyt laturetkiä, kuntokävely- ja hölkkätempauksia, pyöräretkiä, vaelluksia ja lasten hiihtokouluja. Vuodesta 1974 alkaen Rukan Latu on ollut järjestämässä Kuusamolaisen kuntokilpailua (kuntokortti) yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Suuri voimainponnistus oli Suomen Ladun 28 valtakunnallisten leiripäivien järjestäminen kesällä 1985 Kuusamossa. Osanottajia päivillä oli yhteensä 2371.
Muut:Yhdistyksen tarkoituksena on Suomen Latu r.y.:n jäsenyhdistyksenä toimia Kuusamossa hiihdon ja sen ohessa ulkoilu- ja muunkin kansanurheilun kehittämiseksi ja yleistämiseksi kansalaistavaksi. Luovuttaja Jouko Pätynen vuonna 1989.
Rajavuodet:1959-1988
Tietosisältö:Arkisto koostuu muun muassa pöytäkirja-aineistosta, toimintasuunnitelmista ja -kertomuksista, kilpailujen tuloksista ja lehtileikkeistä. Tämän lisäksi arkistoon kuuluu myös Suomen Ladun 28 valtakunnallisten leiripäivien järjestämisestä koostuva aineisto, joka on järjestetty omaksi kokonaisuudeksi.
Määrä:-
Käyttörajoitukset:Käytettävissä Rukan Latu ry:n johtokunnan luvalla.

Arkistoyksiköt