Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Kuusamon Keuhkovammayhdistys ry. (Kuusamo)

Toiminta / elinvuodet:1957-
Historia:Kuusamon Keuhkovammayhdistys r.y. perustettiin 6.3.1957. Alunperin yhdistyksen nimi oli Kuusamon Tuberkuloosi- ja Keuhkovammaiset r.y. mutta nimi muutettiin 8.9.1976 nykyiseksi. Keuhkovammaliitto perustettiin alunperin potilasjärjestöksi tuberkuloosiperheitten sosiaaliturvan parantamiseksi. Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki hengityselinsairaat ja astma- ja allergialasten vanhemmat. Yhdistyksellä on myös kannattajajäseniä. Keuhkovammayhdistyksen perustajajäseniä olivat: Jukka Tuomikoski Liminka, Kauko Järvinen Tampere, Kalle Säkkinen Nissinvaara, Taimi Pitkänen Kuusamo kk, Elina Patosalmi Määttälänvaara, Maija Heikkilä Heikkilänniemi, Hanna ja Eino Kaarivaara Oulu, Martta Aittola Oulu, Jaakko Pesonen Kuusamo kk, Martti Malinen Kuu¬samo kk, Vilma Hiltunen Kuusamo, Kyllikki Karjalainen Kuusamo, Toivo Myllylä Kuusamo ja Hannes Säkkinen.
Muut:Liiton toimesta on järjestetty mm. aikuisten ja lasten kuntoutusta, sopeutumisvalmennusta, ammattikoulutusta, ammatinvalinnan ohjausta, asuntotuotantoa, eläke- ja muuta sosiaalineuvontaa, suojatyötoimintaa, terveyskasvatusta ja virkistystoimintaa. Vajaakuntoisten työllistämismahdollisuuksien edistäminen ammatinvalinnanohjauksella on kauan ollut keskeinen kuntoutusmenetelmä. Tavoitteena on hoidon ja lääkintähuollon sekä kuntoutustyön kehittäminen ja sosiaaliturvan parantaminen.
Rajavuodet:1957-1987
Tietosisältö:Arkisto koostuu mm. päiväkirjoista, luetteloista, pöytäkirjoista, kirjeistöstä, toimintasuunnitelmista, tilikirjoista, valokuvista ja lehtileikkeistä.
Määrä:-
Käyttörajoitukset:Käytettävissä tutkimusta varten tutkijain käyttöön.

Arkistoyksiköt