Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Varjoranta-Rutanen Aune (Ylivieska)

Toiminta / elinvuodet:1910 - 1985
Historia:Aune Heleena Varjoranta-Rutanen, o.s. Hirvelä, valittiin Ylivieskan kirjaston sivutoimiseksi kirjastonhoitajaksi vuonna 1963. Tässä toimessa hän oli vuoteen 1970 saakka, jolloin kirjasto siirrettiin ns. Kalajokilaakson kirjapainon tiloista nykyiseen kirjastorakennukseen Kyöstintielle. Varjoranta-Rutanen toimi kirjastoapulaisena 30.9.1973 saakka. Vuonna 1984 hänelle myönnettiin Suomen Kirjastoseuran hopeinen ansiomerkki. Varjoranta-Rutasella oli taiteellisia lahjoja ja harrastuksia. Nuoruudessa hän toimi Kankaan Nuorisoseurassa ja myöhemmin Ylivieskan Marttayhdistyksessä. Hän kirjoitti Kalajokilaakso-lehteen runoja, kertomuksia ja matkakuvauksia. Kirjallisista harrastuksistaan hän sai monia palkintoja. Hän maalasi tauluja ja posliinia. Ylivieskan kansalaisopistossa hän toimi posliininmaalauksen opettajana.
Muut:Arkisto sisältää Aune Varjoranta-Rutasen puolison Kaarle Johannes (Kalle) Rutasen (1912 - 1991) asiakirjoja. Aineiston on luovuttanut Aura Hautamäki.
Rajavuodet:1940 - 1970 luvut
Tietosisältö:Arkisto sisältää kertomuksia, muistelmia, runoja, lehtileikkeitä, ansiomerkkejä, sopimuksia, kirjeenvaihtoa sekä muita henkilökohtaisia asiakirjoja.
Määrä:0,091 hm
Käyttörajoitukset:

Arkistoyksiköt