Arkistonmuodostaja / arkisto

Palaa edelliselle sivulle

Savela-Kananoja Senni (Ylivieska)

Toiminta / elinvuodet:28.8.1918 - 2.6.2006
Historia:Senni Savela-Kananoja valmistui musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1953. Hän työskenteli kuoron- ja orkesterinjohtajana sekä musiikkiopiston opettajana. Ylivieskassa hän johti tyttökuoro Sonorea. Savela-Kananoja teki omia sävellyksiä kuoroille, orkestereille ja kamarimusiikkikokoonpanoille sekä sovituksia kansanlauluista ja virsistä kuoroille. Savela-Kananoja oli perustamassa Ylivieskaan musiikkiopistoa, musiikkileikkikoulua ja kansalaisopistoa. Vuonna 1972 hän sai Ylivieskan kulttuuripalkinnon ja 1992 director musices-arvonimen. Vuonna 2003 hänen sävellyksiään ja sovituksiaan julkaistiin Helmi Järviluoman toimittamassa Senni Savela-Kananojan nuottikirjassa, joka on Kansanmusiikki-instituutin julkaisuja. Savela-Kananojan puoliso oli pianonsoiton opettaja Johannes Sameli Kananoja (7.1.1930-25.8.1996). Heillä ei ollut lapsia.
Muut:Aineiston on luovuttanut Päivi Savela 27.2.2012.
Rajavuodet:1950 - 2006
Tietosisältö:Arkisto sisältää sanoituksia, sävellyksiä, sovituksia, nuotteja ja laulujen tekstejä, äänitteitä, lehtileikkeitä, järjestettyjen tapahtumien ja matkojen asiakirjoja sekä Senni Savela-Kananojan ja Johannes Kananojan henkilökohtaisia asiakirjoja.
Määrä:1,21 hm
Käyttörajoitukset:Aineiston käyttämiseen tai julkaisemiseen on pyydettävä luovuttajalta erillinen lupa. Aineistoa erilaisissa julkaisuissa tai viestimissä käytettäessä lähteenä on mainittava Senni Savela-Kananojan arkisto.

Arkistoyksiköt